Update seizoen 2016/2017

Update seizoen 2016/2017
Maandag 22 augustus starten de eerste scholen met de derde editie van Taalpunt NL, deel 1. De boeken zijn eind juni / begin juli aan de scholen geleverd.
De herziening is uitgevoerd door een groep betrokken auteurs. Zij hebben de verschillende leerlijnen geactualiseerd, opdrachten vervangen en/of aangepast. De globale richtlijn hiervoor was: 30 % vernieuwing. Het formaat van het boek is op verzoek van het ‘veld’ kleiner dan het vorige, daarmee ook handzamer in het gebruik.
 
Inloggen website / bereikbaarheid materiaal
Omdat er soms wat vragen komen over hoe het materiaal bereikbaar is hier even wat duidelijkheid. De knop "MATERIAAL" leidt, mits je als docent bent ingelogd in de elo SomToday of Magister direct naar de TaalpuntNL applicatie. Daar kun je via het menu-item Docentmateriaal bij de handleidingen etc. komen. Moet je wel inloggen, kies dan voor “Log in met je schoolaccount” en volg de aangeboden stappen.

Vanaf 22 augustus staan de handleidingen en de downloads van de herziene methode gereed op de nieuwe website. Het gaat vooralsnog om het materiaal van hoofdstuk 1 en 2. De andere hoofdstukken zullen steeds toegevoegd worden.
 
Vanaf 15 september zijn de digitale opdrachten van hoofdstuk 1 en 2 op de website van Taalpunt NL beschikbaar. In een volgend bericht ontvangt u meer informatie over de werkwijze van de digitale component. Ook hiervoor geldt dat het materiaal zal aangevuld worden met de opdrachten van de hoofdstukken 3 t/m 6.
 
Fouten op de website kunt u melden bij het secretariaat van Taalpunt NL, Linda Wolswinkel: I.J.Wolswinkel@driestar-educatief.nl
 
Na 15 september zullen er gebruikersbijeenkomsten worden georganiseerd om de eerste ervaringen uit te wisselen en de digitale component toe te lichten. Hierover ontvang u nog nader informatie.
Terug